Fejelt vagy nem fejelt? Ez itt a kérdés…

Veres János, a Pinocchio orrmány pénzügyminisztere kétértelmű fejmozdulata erősen megosztja a közvéleményt.

Fejelt vagy nem fejelt, ez itt a kérdés…

Először természetszerűleg a HírTV – mivel az ő kameráját fejelte le (vagy nem) a jóember – adott hírt az esetről, majd átvette az mno, s még a történtek éjjelén én is írtam egy szösszenetet e blog hasábjain. (Hmm… van a blognak hasábja?)

Annak ellenére, hogy a HírTV aznap esti elemző műsorábban Dudás Gergely a Zindex munkatársa még megpróbálta az ügyet elbagatellizálni, másnap lapjának mégiscsak foglalkoznia kellett az üggyel. A hír úgylátszik mégiscsak szent. Bár lehet, hogy mégsem, mert a Népszabadság internetes oldalán nem találtam híradást a Veres aktusról. [Vagy csak rossz helyen kerestem, az ahirek idézi a néhány soros nol híradást … a szerk] Ellentétben mondjuk az ezen eseménnyel összevethető Pokorni féle ATV-ből történő kirohanással. Visszatérve a Zindexre: Pufajkás Turul rovatukban kétségüknek hangot adva arról értekeztek, hogy valószínű csak véletlen esemény volt, s Veres valójában nem is fejelt csak elhajtotta a fejét a kamera elől. ” Már megint egy félmunka, amiben a politikai hovatartozás dönti el, hogy ki mit lát a képen.” – írják. S erről meg is szavaztatták olvasótárborukat, amelynek úgy látszik mégiscsak más a véleménye.

Jelen állás szerint (dec 20 10:10) a fejeléspártiak vezetnek 4802 :1202-re. Úgy, hogy a Legismertebb Magyar már nincs is a csapatban.

Csak nem ennyit változott a politikai hovatartozás? Hatott a 2. Bokroscsomag, a GyCs?

Nem hinném…

Egyszerűen csak az emberek többsége józan gondolkodású, s azt látják a tévéképernyőn, ami ott van, s nem azt amit ott látni szeretnének, vagy nem az amit egyesek szertnének, hogy lássanak.

Na kedves Index, na kedves mérvadó értelmiség, látjátok, az a mérv amit adtok, meglehetősen kevés embernek kell az országban. Néha nem lehet bebizonyítani, hogy feketéről, hogy fehér, a lefejelésről, hogy csak egy kis szerény baloldali elhajlás.

Na persze azért nem vagyok ennyire optimista: a tényhamisítás hazánkban néha már igazán röhejessé válik.

Emlékezetes, hogy az Open Democracy Award nevű külhoni műintézmény humoros formában minden hónapban a beérkezett internetes szavazatok alapján kiosztja a hónap legrosszabb demokratája demokratája díjat (Bad Democracy Award) . Ezt sokan megkapták, mindenféle politikai gengszterek is, de pl. – emlékeim szerint – ifj. Bush elnök szintén a díjazottak között van. Októberben Gyurcsányt jelölték. Vezetett is szépen egy Magyarországon ismeretlen thaiföldi diktátor előtt, de ezt a maszopos aktivisták bizonyára nem nézték jó szemmel, ezért beindították a szavazógépet*, megfordították az állást, s végül az ismeretlen diktátor magyarországi szavazatokkal győzött. Úgy, hogy az ODA szervere kiakadt. A maszop – úgy tetszik – humorban nem ismer tréfát.

A meccs tehát még nem lefutott, ki tudja, talán majd most is beindul a szoci voksgenerátor.

Még folytatjuk…

*”Incensed by the nomination of Ferenc Gyurcsány as a candidate for our monthly Bad Democracy award, some enterprising soul using a Hungarian internet address effected what is known as a “denial of service” attack. This, as its name suggests, is ruinous, and deprived our voracious readers of intellectual stimulation for far longer than is healthy. But the hacker was not alone in his vexation at the sight of the Hungarian prime minister taking his place in our ignominious poll alongside despots, rabble-rousers and tough guys.Within hours of Gyurcsány’s nomination as one of the six leaders who had done the most damage to democracy in September, a torrent of online votes, comments and ire had begun to flow.”

ODA

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: