Gúglimagyar – google a buta

Az magyar embernek az internet és az azon élõsködõ keresõmotorok miatt új helyesírást kell bevezetnie. Meg kell tanulnia írni gúglimagyarul.

Pedig a gúglinak megvolt arra az ideje és minden erõforrása, s elsõsorban lóvéja, hogy megtanuljon magyarul, vagy legalább valamilyen szintû ismereteket szerezzen a ragozó nyelvekrõl, így a mienkrõl is.

Ehhez képest csak addig jutott el, hogy az “i” végû szavakból arra következtet, hogy azok az elõttük levõ betûsorozatoknak ragozott változatai. Érti pl. azt, hogy szegedi villamos. S ha az ember rákeres a szeged és villamos szavakra akkor a szegedi és villamosi szavakat tartalmazó szövegrészletet is kidobja. (Bár az utóbbinak semmi értelme)

A szegedre vagy villamosra ill. szegeddel vagy villamossal viszont már meghaladja az õ mesterséges intelligenciáját, ezért, ha a delikvens rákeres a szeged és villamos szavakra, akkor az ilyen ragozott alakokat már nem ajánlja fel.

Nem is beszélve a szóösszetételekrõl pl. villamosjegy. Ha a szövegben vagy akár a domainnévben (!) szerepel a villamosjegy szó, akkor mintha annak nem is lenne semmi köze a villamoshoz. Ezért, ha rákeresünk a villamosra, akkor nem találja meg a villamosjegy nevû oldalt.

Jótanácsként azt tudom mondani a webszerkesztõknek, hogy ha azt szeretnék, hogy a keresõmotorok megtalálják oldalaikat, akkor a szövegbe a kulcsszavakat – legalább egyszer-kétszer – ragozatlan alakban is írják be.

A kötõjel is megteszi. Pl metrós szövegben: metróval nem oké, de metró-val vagy metró val az már király a gúglinak. Igaz, hogy nem magyarul van, de a gúglit ez nem zavarja. Az olvasót azonban igen, de arra meg a gúgli szrik.

Mondhatnák egyesek, hogy ezért vannak a meta tagokban a keywörds-szök. Oda be lehet írni a lényeges kulcsszavakat.

Be lehet, csak a google azt nem nézi. A kívördzöket egész egyszerûen negligálja.

Csak a szöveg érdekli. Ezért mindenkinek oda kell…

Reklámok

One Response to Gúglimagyar – google a buta

  1. kismaczkó szerint:

    A magyar többesszámot se fogja szegény

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: