Két kövér nõ – de még milyen ronda?!

Van ez a tv-paprika nevezetû tematikus gasztronómiai csatorna. Viszonylag gyakran nézem, már csak azért is mert garantáltan politikamentes. Nincsen fideszes vagy maszopos babgulyás. A babgulyás egy, örök és oszthatatlan. A csatonának elég sok saját készítésû mûsora van, “beépített” szakácsokkal. De fõznek ott tehetséges amatõrök is, mint az igencsak dekoratív konyhatündér, vagy – a békebeli (értsd: Kádár-kori) ételeket és a hozzájuk tartozó fílinget produkáló – Döme és Kozi. Ez utóbbiak mûsorának címe Gasztropuccs…,de persze nem is a magyar címe az érdekes, hanem a cseh (Mert a csatorna három nyelvû, magyar cseh és szlovák).

Szóval a cseh címe: Döme i Kozi v akcii – Döme és Kozi akcióban. Az ember errõl mindenre asszociál, csak éppen a fõzésre nem.

De mi köze Dömének és Kozinak a két kövér nõhöz. Így alapból semmi, mert Döme jóvágású legény, Kozi meg ugyanaz csak lányba.

Mindössze az a közös pont, hogy ugyanazon a csatornán mennek. A tv-paprikának ugyanis nem csak saját mûsorai vannak, hanem át is vesz másoktól. Nekem ezek közül a kedvencem a Ramsey’s Kitchen Nightmares, amelyben egy – tán angol – agilis szakács próbál normális éttermet faragni mindenféle lepukkant és bûn rossz ételeket kínáló étkezdékbõl.

A két kövér nõ is egy ilyen átvett mûsor. Ez valami angol sorozat lehet, az eredeti címen two fat women, amit a magyarok két duci hölgyre fordítottak. És itt van az én elsõ kérdésem. Minek ez a szemérmesség? A sorozat címe angolul nem két duci, hanem két kövér nõ, s ráadásul két milyen ótvar ronda nõ. Ja, és hölgynek még véletlenül sem nevezném õket.

Én már eleve azt nem értem, hogy aki ennyire rusnya, az miért áll kamera elé? S miért éppen egy gasztronómiai mûsorban? Hiszen az végül is valahol az ízlésrõl, stílusról is szól, s aki így néz ki annak mindene van csak ízlése és stílusa nincs.

Az valami förtelmes látvány, ahogy a két nyanyó utazik az oldalkocsis motorkerékpáron anglia kies tájain, de még ezt is felülmúlja az, ahogy a oldalkocsiban utazó kövér izé megpróbál kiszállni abból. Mit kiszállni? Kifolyni! Csak ugye felfele folyni nehézkes. Jobb lenne, ha betonkeverõvel utaznának, s valaki más vezetne, akkor a drájver ki tudná õket borítani.

Így viszont engem borít ki – a látvány…, s mondanom sem kell azonnal elmegy az étvágyam. Édes-nemes tv-paprika! Kérem tessék már levenni a mûsorról ezt az izét, mert nem fogom nézni a csatornájukat.

Mert ugyan mondhatják nekem azt, hogy ha ez a mûsor megy, akkor megnyomom a távirányítót, s arra a kis idõre átkapcsolok máshova, de mi van akkor, ha elkésem ezzel a mozdulattal, s a tévéképernyõrõl a fény gyorsabban ér a szemembe, s onnan ez a rettenetes információ az elmémbe. Kifizetik önök a hosszú gyógykezelésemet? A rémálmok okozta nem anyagi káromat.? Vagy mi van akkor, ha nem pontos a mûsorújság és elõbb kapcsolok vissza? Bele se merek gondolni.

Kérem legyenek jók! Ne tegyék tönkre az én kis törékeny, fejlõdõ lelkivilágomat!

Mert egyébként a mûsorfolyam jó, a környezõ népekkel közös dicsõ történelmünk gasztronómiai szemszögbõl történõ feldolgozása (pl. A Monarchia ízei) pedig dícséretes és ösztönzendõ.

Csak könyörögve kérem magukat, a két rusnya kövér nõt ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reklámok

One Response to Két kövér nõ – de még milyen ronda?!

  1. carriebaby szerint:

    nagyon jó!! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: